Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2019 16:27 - Страшната диагноза - хронична ламблиоза
Автор: elionoranedyalkova Категория: Рецепти   
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.01.2020 10:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Страшната диагноза - хронична ламблиоза

Ламблиозата е болест, която възниква тогава, когато ламблиите увреждат тънките черва и черния дроб. Заразяването на човека с ламблии невинаги се съпровожда с клинично изразено заболяване.
В повечето случаи тези хора са носители на заразата.

При човека паразитира един вид ламблии, наречен Lamblia intestinalis.


В природата има няколко вида на тези микроорганизми, но в човешкото тяло може да се развие само Lamblia intestinalis, която заразява тънките черва и черния дроб.
Заразяването става чрез поглъщането на паразитни цисти, попаднали във вода и храна.
В тънкото черво те се събуждат, залепят се към клетки от лигавицата и започват да се размножават безполово – чрез репликация. В дебелото черво част от подвижните трофозоити преминават в състоянието цисти, които си оцеляват около 3 месеца в природата и в студена вода. Оттам цикълът се повтаря.

Заразяването може да стане чрез мръсни ръце, различни хранителни продукти, особено онези, които не се подлагат на термична обработка, като зеленчуци, плодове и др., вода и предмети от домашния бит.

Токсичните продукти на разпада на ламблиите могат да станат причина за влошаване на общото здравословно състояние, анемия, нервни, психични и други нарушения, разстройства на стомашната секреция.
Ламблиите предизвикват повишение чувствителността на организма към различни алергени.
Тази чувствителност се изразява в копривна треска, сърбеж, болки в ставите, а понякога и треска.

В черния дроб ламблиите предизвикват възпалителен процес, хепатит и дори цироза. В жлъчния мехур те причиняват холецистит. Под мускулния слой на жлъчния мехур се появява разширяване на съдовете, разрастване на съединителната тъкан, оток на лигавицата. Ламблиозният холецистит без вторична инфекция, който имитира симптомите на камъни в жлъчката, често води до оперативна намеса.

Под въздействие на ламблиозата в червата могат да се появят огнища на хеморагично възпаление, както и язви в долните части на дебелите черва. Ламблиозата често се проявява чрез поражение на червата, черния дроб, панкреаса или на всички тези органи едновременно.
Поражението на червата протича във вид на дуоденит или хроничен ентероколит.
Особено при децата периодично се наблюдава краткотрайно повишаване на температурата.
Също са характерни къркорене и болки в стомаха.


Как да се справим с изчистването на Ламбиоза?

Предлагам ви няколко ефективни рецепти за изчистване на тялото от паразити.

Преди да предприемете фитотерапевтичните продукти е важно да направите промяна в режима на хранене - спирате всичко сладко, тестени продукти, газирани напитки и всичко, което храни паразитите!
Приемате тиква под всякаква форма - печена, варена, на сок и без подслаждане.


За изчистване на тялото от паразити - също така и ламбиоза, вземате 300 грама сурови тиквени семки, по 100 грама семена кориандър и копър и един корен хрян. Всичко това се смила на брашно и се смесва с половин килограм натурален течен мед (може да го разтопите на тих огън).
Съхранява се в хладилник и се приема всеки ден по 1 чаена лъжичка половин час преди хранене.

Много е важно докато се приема - всеки ден да се пие овесено мляко - на една чаена чаша семена от овес се слага в 1 литър вода и ври на тих огън, докато 1/4 от взетата течност се изпари.

След това в блендер всичко се пасира - прецеждате през тензух и приемате за деня овесеното мляко половин - един час след хранене.
Последен прием имате преди лягане.


Препоръчителен прием на Тинктура за прочистване на организма от тежки метали и паразити
Има противопаразитно действие и изчиства тежките метали от организма.

Детоксикация на храносмилателния тракт, черен дроб, жлъчка, панкреас, далак и на целия организъм.
Препоръчваме един или два пъти в годината да се провежда прочистваща процедура в рамките на 3 месеца и едноседмична пауза между всеки месец.

При хора с нарушено здраве приемането трябва да е една година.

Прием: приема се по следната схема - сутрин и вечер по 10 капки в сок или мляко преди хранене - първата седмица; сутрин, обед и вечер по 10 капки - втората седмица; по 20 капки сутрин и вечер - третата седмица; по 20 капки три пъти дневно - четвъртата седмица.
Едновременно с приема на тинктурата всяка вечер се пие прясно мляко с една чаена лъжичка билкова пепел.
За един курс от 28 дни тялото се изчиства от толкова много неща - паразити, тежки метали, бактерии.

Тинктурата е създадена с изложената по - долу билкова смес
Билкова смес за прочистване на организма от тежки метали и паразити

Тази билкова смес ми е дадена от руския ми колега и приятел фитотерапевт Фьодор. Помогна ми да изчистя тежките метали и паразити от телата на синовете ми. Самата билкова смес я направих на тинктура - спиртен извлек, защото така беше по - лесно да се приема от малките ми деца.

Рецепта за тинктура за прочистване на организма от тежки метали и паразити Състав на билковата смес: Вземете по 50 грама от билките - пелин бял, карамфил - смлян, високопланински хвощ, и по 20 грама корени от ревен, репей и глухарче стрък и корен и вратига. Билковата смес се обърква хубаво и се слага в стъклен три литров буркан и се залива до горе с медицински спирт, домашна ракия или водка.
След четири седмици е готов извлека.
Прецежда се и се приема по следната схема - сутрин и вечер по 10 капки в сок или мляко преди хранене - първата седмица; сутрин, обед и вечер по 10 капки - втората седмица; по 20 капки сутрин и вечер - третата седмица; по 20 капки три пъти дневно - четвъртата седмица.

Едновременно с приема на тинктурата всяка вечер се пие прясно мляко с една чаена лъжичка билкова пепел.
За един курс от 28 дни тялото се изчиства от толкова много неща - паразити, тежки метали, бактерии.

След този курс на прием - приемайте сладък пелин

Тинктура от Сладък пелин (Artemisia annua)
Има противопаразитно действие и изчиства отровите (натрупаните шлаки и токсини), паразитите и тежките метали от организма. Детоксикация на храносмилателния тракт, черен дроб, жлъчка, панкреас, далак и на целия организъм.
Препоръчваме един или два пъти в годината да се провежда прочистваща процедура в рамките на 3 месеца и едноседмична пауза между всеки месец.


Прилага се при: бактериални инфекции като дизентерия и туберкулоза, заболявания, причинени от паразити и акари, някои туморни заболявания, гъбични инфекции, вирусни инфекции и дори обикновена настинка.
Други приложения включват лечение на разстроен стомах, треска, жълтеница, загуба на апетит, нарушения на кръвоносните съдове, запек, разстройства на жлъчния мехур, болки в стомаха, болезнена менструация .

Сладкият пелин се използва за елиминиране на кръгли червеи.
Различните видове кръгли червеи са най-честата инфекция с паразити в света, разпространявани директно от човек на човек. Кръглите червеи могат да причинят кашлица, задух, болки в корема, гадене и диария, кръв в изпражненията, загуба на тегло и наличие на червеи в повръщане или изпражнения.

Също така успешно се прилага при рак на яйчниците, меланома, рак на простатата и мозъчен тумор, широк спектър от ракови заболявания, особено при рак на дебелото черво, рак на белия дроб, левкемия, рак на млечните жлези, рак на белия дроб, рак на панкреаса.
Има противогъбични и антивирусни свойства .
В резултат на това може да помогне лечение на различни състояния, като хепатит В и С, херпес симплекс и зостер, вирусни заболявания и инфекции.


При хора с нарушено здраве приемането трябва да е една година.

Прием: приема се по следната схема – сутрин и вечер по 10 капки в сок или вода 15 минути преди хранене - първата седмица; сутрин, обед и вечер по 10 капки в сок или вода 15 минути преди хранене - втората седмица; по 20 капки сутрин и вечер в сок или вода 15 минути преди хранене - третата седмица; по 10 капки три пъти дневно в сок или вода 15 минути преди хранене - четвъртата седмица.

Едновременно с приема на тинктурата всяка вечер се приема овесено мляко

За един курс от 28 дни тялото се изчиства от толкова много неща - паразити, тежки метали, бактерии.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост.

из Сборник "от...старите тефтери на дядо...и нещо от мен" от Елионора Недялкова

За да има резултат дадено лечение - като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

Бъдете здрави!

Ако имате въпроси, винаги може да се свържете с мен!
Консултативен кабинет - инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт
тел.: +359 892 600 819; +359 899 158118,
e- mail: consultant_phytotherapy@abv.bg  

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт

 



image



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elionoranedyalkova
Категория: Рецепти
Прочетен: 323363
Постинги: 165
Коментари: 25
Гласове: 143
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930