Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2016 14:15 - Рецепта за билков мехлем за естествено увеличение на бюста
Автор: elionoranedyalkova Категория: Рецепти   
Прочетен: 1269 Коментари: 0 Гласове:
0



Рецепта за билков мехлем за естествено увеличение на бюста (като помощно средство)

Скъпи приятелки, ето ви един подарък и от нашата Билкова работилница!

Билковият мехлем е създаден по рецептата на баба Велика от Дермен дере през далечния XIX век.

Българските жени са раждали много деца и този мехлем (в старите тефтери на дядо е записано като помада) ефективно подхранва и предпазва кожата, подобрява еластичността й, премахва и предпазва от напукванията на кожата след раждане - стрии.

Най - хубавия ефект на мехлема е естественото увеличаване на гърдите.

Ето и рецептата за билков мехлем за естествено увеличаване на гърдите.

Вземат се от билките по 2 шепи сминдух семе (като предварително се натрошава в хаванче), хвощ, червена (водна) детелина и люцерна. Като се наситнят билките, се заливат с домашно масло (да се покрият два пръста отгоре) и се оставят на водна баня да се загреят около 20 минути. След това се натрошава бяла дъвка - около 10 зърна и се добавя към сместа. Бърка се докато се разтопят. Преди да се махне от огъня се слагат 2 дървени лъжици пресен мед и едно топче пчелен восък, колкото орех. Бъркате още пет минути и сваляте от огъня.

Много е важно да не се оставя да прави пяна помадата.
Вземате бяло ленено плато и пресипвате получената помада в глинено гърненце! Покривате го отново с платно и прибирате на сухо и тъмно място.

Как да се ползва - помадата се намазва на тънко вечер преди лягане върху предварително почистена кожа, а сутрин се измива обилно с хладка вода. Прилага се 2 - 3 пъти седмично в продължение на месеци. При редовна употреба билковия мехлем защитава от изсушаване, от загуба на вода, прави кожата мека и еластична, предотвратява вроговяването, почиства и избелва, повдига и възстановява жизнеността на кожата със стягащо действие, изглажда и освежава кожата и подобрява кръвообръщението й.

Днес, когато ние приготвяме този мехлем добавяме и куркума, карамфил, кокосово масло, какаово масло, бадемово масло, масло от гроздови семена и кайсиево масло, тиквено масло, мастикс, пчелен мед, восък, етерични масла от лимонова трева и шипково масло.

Мехлемът е ароматен и полезен!

от "...старите тефтери на дядо..."
Елионора Недялкова




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elionoranedyalkova
Категория: Рецепти
Прочетен: 321496
Постинги: 164
Коментари: 25
Гласове: 142
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031